Facebook Messenger gaat je nu ook Spotify-suggesties geven op basis van je gesprek

Facebook

De slimme assistent van Facebook, M, gaat je nu ook suggesties geven voor Spotify als je het in Facebook Messenger over muziek hebt. Dat heeft een woordvoerder van het sociale medium bevestigt tegenover VentureBeat. Helaas is M nog niet in Nederland beschikbaar, waardoor de dienst hier nog niet werkt.

Het idee is dat je suggesties krijgt voor Spotify als je bepaalde zinnen of woorden intypt. Denk bijvoorbeeld aan “luister naar muziek” of “speel muziek af”. M geeft vervolgens de optie om “Muziek te zoeken” in Spotify. Noem je in een gesprek een bepaalde artiest, dan vraagt M je of je naar die artiest wilt luisteren. Dat kan echter ook gebeuren zonder dat je de woorden “muziek” of “luisteren” gebruikt.

Klik je op de optie die M je voorschotelt, dan krijg je een website te zien met content van Spotify. Was de optie “Muziek zoeken”, dan krijg je een lijst van je recent afgespeelde nummers, je afspeellijsten en de suggestie om een afspeellijst voor een groep te starten. Ging het om een specifieke artiest, dan krijg je populaire nummers te zien van die artiest, evenals zijn albums en afspeellijsten waar hij in staat.

Uitzetten

Zoals gezegd is M in Nederland nog niet beschikbaar. Het is ook nog niet bekend wanneer dat gebeurt. Maar wees gerust: als M naar Facebook Messenger in Nederland komt en je vindt deze functionaliteit irritant, dan kun je het ook uitzetten.