Facebook Messenger ondersteunt nu ook Instant Articles

Facebook Messenger

Facebook biedt al langer de mogelijkheid om artikelen rechtstreeks op het sociale netwerk te plaatsen met Instant Articles – een functie die nu ook in chatapp Facebook Messenger te vinden is. Door via Messenger een Instant Article door te sturen, hoeft de ontvanger de app niet te verlaten om dit stuk te lezen.

Een bliksemicoon geeft aan of het gaat om een Instant Article of een ‘gewoon’ webartikel. Deel dit stuk maar eens met je smartphone op Facebook en je ziet zo’n icoontje staan. De Facebook-artikelen laden sneller en verbruiken minder data – omdat je niet naar de website van de plaatser wordt gestuurd. Ze zullen in eerste instantie alleen op Android verschijnen, maar in de komende weken zullen ook iOS-gebruikers van Messenger toegang krijgen tot Instant Articles.

De toevoeging van Instant Articles lijkt een kleine, maar wel eentje met potentieel grote gevolgen. Facebook werkt al langer aan chatbots voor Messenger, die bijvoorbeeld geautomatiseerd nieuws kunnen delen. Combineer dit met de Facebook-artikelen en je kunt een volledige nieuwsdienst binnen een chatbot draaien. En dat biedt een nieuwe manier waarop uitgevers hun artikelen kunnen verspreiden.