Foursquare: De beste gratis reisgids app voor op je mobiel

Vroeger had je een Lonely Planet-reisgids nodig om de leukste eettentjes in bijvoorbeeld Parijs of Londen te vinden, maar in 2016 gaat dat een stuk makkelijker. In Foursquare vind je inmiddels een uitgebreid overzicht van alle leuke horecagelegenheden bij jou in de buurt, met daarbij basisinformatie en de nodige gebruikersrecensies. Het grootste voordeel: deze restaurantgids kan gratis door iedereen worden gebruikt.

banner-boven-2-liveforward

Foursquare begon ooit als een halve game. De app keek naar je gps-locatie en liet je inchecken bij openbare locaties in de buurt, waardoor je punten verzamelde of de mayor van een locatie kon worden. Een tijd geleden heeft Foursquare dit element weggehaald en een eigen app gegeven, genaamd Foursquare Swarm. De originele app is hierdoor enkel nog een plek met informatie over openbare gelegenheden – ideaal als je tijdens je vakantie informatie probeert op te zoeken.

Foursquare toont in een lijst nabijgelegen tentjes, op basis van je huidige gps-locatie. Door op één van deze plekken te tikken krijg je het adres, wat foto’s en tips te zien – al zijn deze tips vaak verkapte recensies. De app geeft ook aan wanneer een restaurant precies open is en hoe de prijs zich precies verhoudt. Uiteraard kun je ook op de kaart zien waar je eigenlijk heen moet gaan.

Foursquare screenshots

Omdat de app door de community wordt gevuld, kun je vanuit het overzicht ook vrij makkelijk een eigen tip achterlaten. Zo kun je aan toekomstige bezoekers vertellen wat je van het eten vond – en of je wellicht bepaalde dingen moet mijden. Door de tips van anderen een pijltje omhoog of omlaag te geven, help je mee om de beste teksten hoog in Foursquare te zetten.

Yelp

Je zult op Foursquare in aardig wat landen een flinke lijst aan apps aantreffen, maar af en toe is het aanbod wat magerder. Is dat het geval op jouw vakantiebestemming? Probeer dan om ook eens Yelp te installeren. Deze app biedt op vergelijkbare wijze horeca-informatie verzameld door de community, maar is op andere plekken weer een stuk groter. Zo zul je in de Verenigde Staten bijvoorbeeld veel meer hebben aan Yelp, terwijl Foursquare in Europa weer wat handiger is.

Foursquare is te downloaden voor iOS en Android. Ook Yelp is op iOS en Android beschikbaar.