Facebook neemt Oculus VR over voor 2 miljard dollar

Facebook houdt het niet bij de prijzige overname van WhatsApp; gisteravond werd bekend gemaakt dat het bedrijf Oculus VR overneemt voor twee miljard dollar. Zuckerberg schrijft in een bericht op Facebook over de grote plannen die het bedrijf heeft voor: “completely new kinds of experiences”.

Een platform maken voor de Oculus is hierin pas de eerst stap. Zuckerberg noemt namelijk ook: live op de tribune zitten bij een grote wedstrijd, studeren met andere studenten in een klaslokaal en een face-to-face doktersconsultatie. Nu vorige week bekend werd gemaakt dat Sony met Project Morpheus ook een stap in de virtuele wereld waagt lijkt virtual reality opnieuw de next big thing te worden. Zuckerberg benadrukt bovendien dat Oculus VR, net als Instagram, onafhankelijk zal blijven opereren binnen Facebook.
Immersive gaming will be the first, and Oculus already has big plans here that won’t be changing and we hope to accelerate […] Oculus will continue operating independently within Facebook to achieve this.
De originele Kickstarter campagne voor de Oculus Rift startte pas twee jaar geleden maar sindsdien heeft bedenker Palmer Luckey niet stil gezeten en is het product blijven aanprijzen aan het grote publiek. Volgens het Oculus team begrijpt Facebook de potentie die virtual reality heeft en zal het bedrijf er alles aan doen om hen te ondersteunen. Tot dusver was Zuckerberg tegen het bouwen van hardware maar met deze overname lijkt het alsof ook hij de potentie van de Oculus Rift in heeft gezien.
Virtual reality was once the dream of science fiction. But the internet was also once a dream, and so were computers and smartphones. The future is coming and we have a chance to build it together.