Facebook stelt Periscope-concurrent voor iedereen beschikbaar

Facebook Livestream

Facebook werkt al een tijdje aan zijn concurrent voor Meerkat en Periscope. De livestreamdienst van Facebook zit al een tijdje in de app van het bedrijf verborgen, en nu wil het sociale netwerk deze dan toch eindelijk voor iedereen beschikbaar stellen. Dat gebeurt in eerste instantie bescheiden: sinds deze week hebben alle Amerikaanse Facebook-gebruikers met een iPhone toegang tot de streamingoptie. Maar in de komende weken wordt de dienst voor de rest van de wereld uitgerold.

Omdat de streamingmogelijkheid in de Facebook-app zit, hoeven gebruikers geen nieuwe applicatie te downloaden. Daarmee heeft Facebook een gigantisch voordeel ten opzichte van de concurrentie. Op termijn zijn de livestreams namelijk meteen toegankelijk voor meer dan een miljard gebruikers. Een livestream starten gaat net als het plaatsen van bijvoorbeeld een foto: je drukt op de knop voor een status-update, waarna je op de livestreamoptie tikt.

Een Facebook-livestream is het beste te vergelijken met een stream in Periscope of Meerkat. Bovenin staat het beeld wat je filmt, terwijl daaronder een overzicht staat van alle reacties die binnenstromen. Daarnaast staat een snelle like-knop.

Wanneer Nederland precies aan de beurt is, moet nog blijken. Facebook zegt alleen dat de uitrol voor andere platformen en landen in “de komende weken” zal plaatsvinden.