Tesla wil smartphone-apps in auto streamen

Google en Apple zijn op het moment hard aan het concurreren in de auto: beide bedrijven werken immers aan eigen slimme systemen voor in de auto, Android Auto en CarPlay, zodat je bijvoorbeeld navigatiekaarten en apps vanaf een smartphoneverbinding kunt laden. En hoe zit het met Tesla? Dat bedrijf gebruikt geen van beide systemen, maar kijkt naar een eigen alternatief: de mogelijkheid om apps van Android-telefoons en iOS-toestellen te streamen naar een groot scherm.

Recente auto’s van Tesla hebben al een groot 17-inch touchscreen voorin zitten. Tesla-CEO Elon Musk zei tijdens een auto-evenement in Hong Kong dat er wordt gekeken naar “een manier om apps van je telefoon op het scherm te projecteren”. Wat voor apps hij daarmee bedoelt is onduidelijk, maar we vermoeden dat de grootste mobiele platformen (Android en iOS) in elk geval aan bod komen.

Kennelijk is Tesla van gedachten veranderd. Een paar jaar geleden was het bedrijf nog van plan om een eigen app-platform te ontwikkelen, maar daar is al enige tijd niks over gezegd. Het lijkt er op dat Tesla deze plannen opzij heeft gezet, zodat de automaker niet met techgiganten hoeft te concurreren op app-gebied.