Facebook voegt nieuwe privacy-functies toe na invoering EU-privacywet

Facebook

Het wordt binnenkort gemakkelijker om op Facebook te bepalen welke persoonlijke informatie op welke manier door het bedrijf gedeeld wordt. Dat stelt COO Sheryl Sandberg tijdens een bijeenkomst in Brussel, meldt Reuters. Met de nieuwe functies wil het sociale medium voldoen aan de nieuwe Europese privacywetgeving. De functies worden de komende tijd uitgerold.

De functies zitten in een nieuw privacycentrum. Daarbij staan “de kerninstellingen voor privacy op Facebook op één plek, wat het veel makkelijker maakt voor mensen om hun data te beheren”, aldus Sandberg. Het is niet duidelijk wat de nieuwe functies precies gaan inhouden.

Privacywetgeving

Vanaf mei geldt de nieuwe Europese privacywetgeving. Daardoor hebben Europeanen meer invloed over wat bedrijven met hun persoonlijke informatie doen. Niet alleen moeten bedrijven consumenten meer controle geven, maar ze moeten ook transparanter zijn over waar informatie voor wordt gebruikt. Zo mogen je gegevens niet zomaar voor allerlei doeleinden worden ingezet.

Bedrijven moeten zelf aantonen dat ze aan de regels voldoen. Internetbedrijven die hun beleid niet op orde hebben, kunnen boetes krijgen van maximaal 4 procent van de wereldwijde jaarlijkse omzet of 20 miljoen euro.