Facebook test Watch Party: samen video’s kijken met leden van een groep

Facebook test een functie waarbij leden van een groep samen naar een video kunnen kijken: Watch Party. Dat schrijft Fidji Simo, producthoofd bij Facebook, in een bericht op het sociale medium. Beheerders van een groep kunnen de video’s selecteren die zij aan hun leden willen laten zien.

Groepsbeheerders kunnen zowel eerder opgenomen video’s als livevideo’s voor Watch Party selecteren. Leden van de groep kunnen de video bekijken, reageren en liken. Watch Party moet volgens Facebook eenzelfde ervaring bieden als Facebook Live, waarbij mensen gezamenlijk naar livevideo’s kunnen kijken.

Facebook test de Watch Party-functie vanaf vandaag met een klein aantal groepen. Wanneer de functie voor een breder publiek beschikbaar wordt, is niet bekend.

Facebook Watch

Facebook zet naast livestreams en Watch Party ook op andere manieren in op video. In augustus kondigde het bedrijf aan in de Verenigde Staten te starten met Facebook Watch. Gebruikers kunnen op dit platform afleveringen bekijken en zich op series abonneren.

Ontwikkelingen zoals deze laten volgens analisten zien dat bedrijven zoals Facebook steeds meer de concurrentie aangaat met traditionele televisie en andere video-on-demand-diensten. Ook YouTube biedt met zijn betaalde dienst YouTube Red films en series aan.