‘Facebook werkt aan virtuele assistent met menselijke operators’

Google Now en Siri geven doorgaans razendsnel antwoord op al je vragen, Het kan echter sneller en vooral preciezer, zo meent Facebook. Het bedrijf van Mark Zuckerberg werkt namelijk aan Moneypenny, een virtual assistant waar echte mensen aan de knoppen zitten.

Moneypenny zou volgens bronnen van The Information geïntegreerd worden in Facebook Messenger. Het grootste verschil met Google Now en Siri is dat je vragen niet verwerkt worden door een computer, maar door mensen die speciaal voor jou op zoek gaan naar informatie. Zo is het mogelijk om hulp in te roepen als je iets wilt weten over een bepaald onderwerp, maar is het bijvoorbeeld ook mogelijk om de goedkoopste vliegtickets te laten opzoeken.

The Information meldt verder dat drie bronnen het bestaan van het project bevestigd hebben, dus de kans is groot dat Moneypenny daadwerkelijk in ontwikkeling is. Verdere informatie is nog schaars, dus we weten niet of we Moneypenny snel terug zullen zien in Messenger. De nieuwe dienst komt niet echt als een verrassing, want Facebook doet er alles aan om Messenger zo uitgebreid en aantrekkelijk mogelijk te maken. Zo is het al mogelijk om via de chatdienst te betalen en kunnen ontwikkelaars sinds dit voorjaar apps maken die draaien binnen Messenger.