Facebook wil je gaan waarschuwen als je per ongeluk een naaktfoto uploadt

Facebook Photo Magic

Facebook gaat beeldherkenning inzetten om te voorkomen dat gebruikers foto’s op Facebook plaatsen, die ze eigenlijk niet willen uploaden. Daarbij moet je bijvoorbeeld denken aan naaktfoto’s, maar ook aan het publiekelijk delen van foto’s van kinderen. Gebruikers zullen een melding krijgen als ze dat soort foto’s proberen te uploaden.

Jay Parikh, de Vice-President of engineering van Facebook vertelde dat gisteren op een evenement in Londen, schrijft Business Insider. Hij legde uit:

Als ik een foto van mijn kinderen die in het park spelen uploadt en die per ongeluk openbaar deel, dan kan dit systeem zeggen: ‘Wacht eens even, dit is een foto van je kinderen; die deel je normaal alleen met familieleden. Weet je zeker dat je dit wilt doen?’

Wanneer de functionaliteit wordt toegevoegd is onduidelijk, op dit moment zijn de ontwikkelaars van de techniek nog bezig met demo’s.

Het is natuurlijk de vraag of Facebook de techniek alleen maar inzet om gebruikers te waarschuwen. In principe zou het hiermee ook bepaalde soorten foto’s helemaal kunnen weren van Facebook. Het bedrijf laat bijvoorbeeld geen foto’s van blote borsten toe en verwijdert deze actief. Op deze manier zou Facebook kunnen voorkomen dat deze überhaupt worden geupload.