Facebook ziet aantal actieve gebruikers in Europa opnieuw dalen

Facebook

Het aantal actieve Facebook-gebruikers in Europa is opnieuw flink gedaald. In het derde kwartaal van dit jaar waren er 375 miljoen dagelijks actieve gebruikers uit Europa, wat een miljoen minder is dan een kwartaal eerder. Het is voor het tweede kwartaal op rij dat het dagelijks actieve gebruikers hier daalt. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van het bedrijf, meldt Tweakers.

Vorig kwartaal daalde het aantal dagelijks actieve gebruikers in Europa wel harder. Toen was er nog een verschil van 3 miljoen mensen.

In de rest van de wereld blijft het aantal dagelijks actieve gebruikers bovendien nog wel groeien. In het derde kwartaal groeide dat aantal met 9 procent ten opzichte van een jaar eerder naar 1,49 miljard mensen. Maandelijks zijn nu 2,27 miljoen mensen actief, een stijging van 10 procent.

CEO Mark Zuckerberg stelt verder dat dagelijks ruim 2 miljard mensen een dienst van Facebook gebruiken. Het bedrijf bestaat uit meer dan alleen het bekende sociale medium. Ook WhatsApp, Instagram en Messenger vallen onder Zuckerbergs bedrijf. De topman stelt dat de diensten samen 2,6 maandelijks actieve gebruikers hebben.

Omzet en winst

Het bedrijf wist verder een omzet van 13,7 miljard dollar te behalen, waarvan vrijwel alles uit advertenties komt. 92 procent van alle inkomsten uit advertenties komen van advertenties op smartphones. De totale omzet steeg met 33 procent ten opzichte van een jaar eerder. In totaal haalde het bedrijf een winst van 5,1 miljard dollar op, wat 9 procent meer is dan een jaar eerder.

Foto: Shutterstock.com