Plannen van Faraday Future voor elektrische auto in gevaar gekomen

Faraday Future wilden zijn 91 elektrische auto in 2019 op de markt brengen. En het leek zo veelbelovend. Maar nu blijkt dat het bedrijf flink wat tegenslagen heeft gehad, met de grootste in de afgelopen week. Twee topmensen, Pete Savagian en Nick Sampson, hebben het bedrijf namelijk verlaten, meldt Mashable. En het wordt zelfs nog erger.

Alle werknemers die na 1 mei bij het bedrijf zijn komen werken, moeten onbetaald verlof opnemen voor november en december. Alle mensen die voor die tijd in dienst kwamen, kunnen ervoor kiezen om ook onbetaald verlof op te nemen of te blijven werken, maar voor minder geld.

En het is niet zeker dat het onbetaalde verlof in december eindigt. “Dit was een extreem moeilijke beslissing om te maken”, aldus het bedrijf.

Geldproblemen

Het is daarmee duidelijk dat het bedrijf geldproblemen heeft. Die komen door een slordige investering van de Chinese Evergrande Health Industry Group, die 2 miljard dollar beloofde te investeren. Begin 2018 investeerde het 800 miljoen dollar, maar daarna ontstond er ruzie.

In juli zei Faraday Future namelijk dat het bedrijf meer zou investeren dan in eerste instantie gepland was. Maar dat gebeurde nooit. Faraday Future stelt dat de investeerder het bedrijf verbiedt om andere financieringen te accepteren en de controle en het eigendom probeert over te nemen.

Het bedrijf zei vorige week dat het een zaak in Hong Kong had gewonnen, waarbij besloten werd dat Evergrande geen financieringen mag blokkeren. “We blijven zoeken naar extra financiering van investeerders wereldwijd terwijl we proberen onze mensen en leveranciers te behouden”, aldus het bedrijf.