Tesla-concurrent Faraday Future test eerste elektrische ‘hyperauto’ in het diepste geheim

Het is verdacht stil rond Faraday Future’s elektrische hyperauto, maar geen zorgen: uit een recente blogpost blijkt dat het bedrijf druk bezig is met tests. Op het moment rijdt Faraday Future rond met zogeheten ‘mules’ in de meest extreme gebieden, zoals woestijnen en besneeuwde gebieden.

De mules zijn in feite vroege testversies van de auto’s. Door hiermee rond te rijden, kunnen de fabrikanten kijken hoe ze onder bepaalde omstandigheden presteren. Volgens ingenieur Matt Lubbers hebben deze testauto’s alle benodigde systemen, zoals aandrijving, remmen, batterij en uiteraard de benodigde besturing. Het enige dat ontbreekt is de buitenkant van de auto.

Tijdens CES 2016 toonde Faraday Future voor het eerst zijn conceptauto. Deze wagen is net als die van bijvoorbeeld Tesla elektrisch, maar moet daarnaast ook nog eens razendsnel worden. Daarmee gaat het bedrijf op tegen het stigma van de langzame elektrische wagens met weinig bereik. De fabrikant hoopt op een dag net zo’n imago te hebben als bijvoorbeeld Ferrari.

Maar wanneer komt de auto dan? Dat is nog eventjes de vraag. We weten alleen dat er nu druk wordt getest – maar zolang die test niet is afgerond, is het vermoedelijk lastig om een verkoopdatum te prikken.