Fashion Alert: Slimme camera van Amazon geeft je stijltips

Begin je de dag een tikkeltje onzeker voor de kledingkast of nog twijfels over die outfit voor je date? Waarom vraag je niet even advies aan je camera. Klinkt een beetje mal, maar kan vanaf nu wel – dankzij de nieuwe Echo Look van Amazon.

De nieuwe camera van Amazon is voorzien van spraakassistent Alexa en heeft een directe koppeling met modespecialisten om je te helpen bij het kiezen van je outfit. Vraag de camera om een foto of video van je outfits te maken en binnen no-time heb je uitsluitsel van de experts.

Foto’s die de camera maakt kunnen worden bekeken via de bijbehorende app. Via diverse algoritmes analyseert Amazon de foto’s van je outfit en combineert ze met advies van modespecialisten en huidige trends om tot een advies te komen.

Helaas is de Echo Look, die $199 kost, vooralsnog niet in Nederland te krijgen. De camera wordt vooralsnog alleen op uitnodiging in de VS verkocht. Daarnaast is het misschien een tikkeltje ouderwets om maar liefst 3 hele shots van een man in je commercial over fashion te stoppen anno 2017, maar dat is een ander verhaal.