Fashion Fingerprints: een data visualisatie van mode

Mode en nieuwe media: de combinatie zien we steeds vaker. Zo ook met de Fashion Fingerprints: een visualisatie van de kleuren van de nieuwste collectie in één minimalistisch beeld.

Op de New York Fashion Week 2013 zijn de nieuwe collecties van alle belangrijke ontwerpers gepresenteerd. Kleur is een van de belangrijkste factoren om een beeld te krijgen van de huidige ideeën en trends in de modewereld. Voor deze vingerafdrukken van de designers is ieder ontwerp omgezet naar minimalistische kleuren. Deze kleuren zijn samengevoegd tot een vingerafdruk. Zo kun je in één beeld een overzicht krijgen van een gehele collectie.

De Fingerprints zijn gemaakt door The New York Times in samenwerking met Fashion Week. The New York Times heeft van een aantal hoogtepunten ook een overzicht in zogenaamde ‘slitscans’ gemaakt. Dit zijn scans die maar een heel klein gedeelte van een foto laten zien. In dit geval zijn alleen de modellen te zien en is alle omgeving weggeknipt. Ook deze afbeeldingen geven snel overzicht van de belangrijkste kleuren, maar laten ook direct zien in welke stijl de kleren zijn gemaakt.

Bekijk beide visualisaties hier.