FC Twente eerste Nederlandse voetbalclub met professionele vrouwelijke FIFA-speler

Met de aanwinst van Laura van Eijk is FC Twente de eerste Nederlandse voetbalclub met een vrouwelijke esporter. De 25-jarige dame is vanaf dit seizoen onderdeel van het officiële esports-team van de club uit Enschede. Naast Van Eijk bestaat het team uit drie andere spelers.

Het gaat om (foto v.l.n.r.) Jaimy van den Boogaard, Emre Benli en Tony Kok.

Van den Boogaard was de eerste officiële esporter van FC Twente. Hij deed afgelopen jaar al mee aan het eerste seizoen van de officiële E-Divisie. Daar eindigde club met slechts 13 punten op de zeventiende plaats. Alleen Go Ahead Eagles (2 punten) deed het nog slechter.

Ontslagen bij PSV, nu aanvoerder

Een andere nieuwe aanwinst, Kok, zou in eerste instantie aan de slag gaan bij PSV, maar werd na twee dagen alweer ontslagen. De esporter had zich in het verleden niet al te netjes uitgelaten op Twitter. Over een wedstrijd tussen Ajax en PSV schreef hij “Allee boeren zijn homo!”, een verwijzing naar PSV-spelers en -supporters.

Toch wordt hij nu aanvoerder van het team van FC Twente, schrijft de club op zijn website. De voetbalclub zegt hem een nieuwe kans te willen geven.

Ook Emri Benli speelde onbedoeld al een rol in een klein esports-schandaal. Hij was de persoon die door Heracles-esporter Bryan Hessing werd gevraagd om een gewonnen prijs (een reis naar München) af te staan aan een vriend van Hessing.