FCC keurt systeem genaamd WattUp om op afstand op te laden goed

WattUp

Tegenwoordig kun je je telefoon al draadloos opladen, maar echt ideaal is het nog niet. Je moet het apparaat immers nog steeds op een specifieke plek leggen, zodat het in contact komt met de oplader. Dat moet nu echter gaan veranderen. De FCC heeft een apparaat genaamd WattUp Mid Field goedgekeurd. Daarmee kun je op afstand je apparaten draadloos opladen, meldt Engadget.

Het oplaadsysteem moet tot maximaal een meter afstand werken. Je telefoon moet dus nog steeds in de buurt zijn, maar niet meer op een specifieke plek te liggen. Het is voor het eerst dat de FCC een dergelijk apparaat goedkeurt.

Werking

WattUp zet elektriciteit om in radiofrequenties. Die energie verstuurt het vervolgens naar apparaten in de buurt, die een bijbehorende ontvanger hebben.  Het systeem kan verschillende apparaten tegelijkertijd opladen en moet ook al met diverse soorten apparaten werken. Denk bijvoorbeeld aan smartphones en tablets, maar ook aan draadloze oortjes en toetsenborden.

Bovendien werkt het systeem met vrijwel ieder systeem, net zoals wifi. Dit betekent dat je bijvoorbeeld je Samsung-telefoon nog steeds kunt opladen, ook als de oplader gemaakt is door Sony of Apple.

Helaas zijn er nog geen apparaten klaar voor de handel. Het bedrijf achter de WattUp, Energous, wil het systeem echter wel tonen tijdens CES 2018 dat tussen 9 en 12 januari plaatsvindt in Las Vegas.