Elon Musk belooft een pick-up truck van Tesla te maken na de Model Y

Tesla heeft het al tijden over het maken van een eigen pick-up truck, maar tot nu toe bleef het bij praten. Elon Musk heeft nu echter belooft dat hij snel gaat komen. Op Twitter vroeg de topman om feedback, waarna hij beloofde dat de pick-up truck direct na de Model Y gemaakt gaat worden.

De Model Y moet tussen 2019 en 2020 op de markt verschijnen. Direct daarna wordt er dus aan een pick-up truck gewerkt. Natuurlijk moeten we dit wel met een korreltje zout nemen. Tesla verwachtte immers dat de Model 3 op grote schaal geleverd kon worden in 2017, maar dat bleek niet het geval. Toch geeft het ons wel een idee van wanneer we de auto kunnen gaan verwachten.

Nieuwe features

Maar het bleef niet alleen bij de belofte dat de pick-up truck er komt. Musk zei ook een aantal features voor bestaande auto’s te gaan maken. Zo ging hij akkoord met het verzoek van tech-investeerder Jason Calacanis om een systeem in te bouwen waarmee je familie een notificatie krijgt waarin staat wanneer je Tesla thuis aan zou moeten komen.

Daarnaast vond hij een verzoek om alle camera’s aan boord als dashcams te gebruiken leuk, evenals het herkennen van verkeersborden en signalen en een “disco modus” waarmee je verlichting gelijk loopt aan je muziek.

Natuurlijk zal het even duren voor al die features verschijnen, als ze er überhaupt echt gaan komen. Maar Tesla heeft waarschijnlijk wel een flinke waslijst aan beloftes om af te werken in 2018.