Bijzondere archeologische vondst op festivalterrein De Schans in Lichtenvoorde

Een bijzondere archeologische vondst op festivalterrein De Schans in Lichtenvoorde: een festivalbezoeker van de Zwarte Cross uit 2019, Jarno S., werd tijdens een standaard bodemonderzoek in winterslaap aangetroffen. “Het laatste wat ik nog weet is dat ik een rondje ging halen in de Megatent”, aldus de verbaasde S. zelf.

De opbouw van het Startschotgala kon vanochtend zoals gepland beginnen nadat archeologen het terrein vrij verklaarden. Jarno S. zelf is inmiddels na een volledige medische keuring volledig fit verklaard voor het aanstaande festivalseizoen. Tevens is hij bijgepraat over de gebeurtenissen van de afgelopen 2,5 jaar. “Ik heb een wat droge mond en slikken gaat soms nog wat stroef, maar voor de rest ben ik blij dat ik toch eigenlijk geen enkel feestje heb hoeven missen”, aldus S.

Het eerste festival van 2022 zal een ode zijn aan de wederopstanding van de festivalbezoeker. Niet alleen een ode aan Jarno, maar ook aan al die andere feestvierders die in een spreekwoordelijke winterslaap verbleven de afgelopen jaren.

Jarno en alle andere festivalbezoekers kunnen op het Startschotgala feestvieren alsof het 2019 is, want woensdag 23 maart vervallen alle coronaregels voor festivals: geen maximaal aantal bezoekers, geen mondkapjes en geen testen voor toegang dus op 1-2-3 april.

Meer informatie, ticketverkoop (€32,50) en de complete festival line-up met onder meer Anouk, Kraantje Pappie, FeestDJRuud, Rowwen Hèze en Guus Meeuwis vind je de op de website van Startschotgala.