Filip: een smartwatch voor kinderen geeft gevoel van veiligheid aan ouders

Kleine kinderen kun je als ouder volgen met de Guardian. Jongeren hebben allemaal een smartphone. Maar hoe houd je als ouder contact met de kinderen die tussen deze twee leeftijdsgroepen invallen? Een optie is de Filip, een slimme locator en mobiele telefoon in één.

De Filip is een smartwatch om als ouder gemakkelijk je kind te kunnen vinden. In het horloge zit een GPS-locator ingebouwd, waardoor je als ouder altijd weet waar je kind zich bevindt. Als je kind een bepaalde ‘veilige zone’, zoals huis of school, verlaat krijg je automatisch een melding via een app op je smartphone.

Handig is dat je ook kunt bellen met deze smartwatches. In het horloge kunnen vijf telefoonnummers geprogrammeerd worden, waardoor het kind altijd iemand kan bellen. Als ouder kun je ook korte berichtjes sturen naar het horloge.

De Filip is gemaakt voor kinderen van vijf tot elf jaar. Bij het design is duidelijk rekening gehouden met het actieve leven van deze kinderen. Het horloge is erg stevig en het scherm zal niet snel bekrast worden. Erg handig is ook dat de Filip watervast is gemaakt.

De Filip is niet goedkoop. Aan deze smartwatch hangt een prijskaartje van $199,-. Hier komt per maand nog $10 bij voor een abonnement van AT&T om gebruik te kunnen maken van de belfuncties van het horloge. De Filip is vanaf 22 november verkrijgbaar in de Verenigde Staten. Of het horloge ook beschikbaar komt buiten de VS is nog niet bekend.

http://youtu.be/AOhfXdODLk4