FingerSense brengt touch-screen controls naar het volgende level

Sinds dat Apple zo’n 5 jaar geleden besloot om een revolutie te ontketenen op het het gebied van smartphones, hebben we het maar te doen met een beperkt aantal controls. Om over de constante rechtzaken omtrent patenten nog maar te zwijgen. FingerSense zou nog wel eens een nieuwe revolutie kunnen gaan ontketenen!

De nieuwe FingerSense-technologie zou het spectrum van touch behoorlijk uitbreiden: nagels, knokkels en zelfs het verschil tussen verschillende soorten vingers en type stylus behoren tot de mogelijkheden.

Er is helaas wel een catch: FingerSense werkt niet zonder een aanvullend stukje hardware dat ín de telefoon moet zitten. Deze speciale sensor is in staat om de verschillende vibraties die de diverse acties geven op te vangen en te vertalen.

Het team achter FingerSense is intussen al in vergevorderde gesprekken met diverse fabrikanten van Android-handsets, dus wellicht zien we FingerSense wel sneller “voor het eggie” dan het nu doet vermoeden. Mocht je als developer aan de slag willen met FingerSense, kun je via de website informatie krijgen over de speciale SDK die het bedrijf beschikbaar heeft!