Fitbit zet in op fashion bij introductie Charge 2 en Flex 2

Fitbit Flex 2

Fitbit heeft zojuist twee nieuwe fitnesstrackers gelanceerd: de Fitbit Charge 2 en de Fitbit Flex 2. Helemaal nieuw zijn ze overigens niet: het zijn verbeterde versies van twee bestaande Fitbits. Ze waren anderhalve week geleden al uitgelekt. Daarnaast zet de wearablemaker nog meer in op style en fashion met meer bandjes en ontwerpen en een aantal gouden Fitbits.

Fitbit Charge 2

De Fitbit Charge 2 heeft een ander design dan zijn voorganger. De opmerkelijkste upgrade is het scherm, dat nu vier keer zo groot is. Daarnaast zit er nu standaard een hartslagmeter in, terwijl je daarvoor eerst de speciale Charge HR moest kopen.

Met de nieuwe fitnesstracker is het mogelijk om een persoonlijke indicatie te krijgen van je fysieke gezondheid op basis van je persoonlijke fitnessdata. Fitbit geeft je daarbij suggesties om nog fitter te worden, bijvoorbeeld door te zeggen dat je vaker of intensiever moet sporten.

Ook heeft de Charge 2 een optie om mentaal tot rust te komen. Met een oefening van twee of vijf minuten kun je je hartritme op normaal niveau brengen en je ademhaling gecontroleerd beheersen, een functie die Apple overigens ook toe gaat voegen aan de Apple Watch. Op het scherm worden je hartslagen weergegeven en de armband trilt op de momenten dat je moet in- of uitademen.

Andere functies van de Charge 2 zijn de ingebouwde sleeptracker en de melding dat je moet bewegen als je te lang stil zit. Ook komen er notificaties van je smartphone binnen op het scherm. Tot slot kan het apparaat verbonden worden met je telefoon om de GPS-gegevens uit je toestel te gebruiken als je bijvoorbeeld aan het hardlopen bent.

De accu van het apparaat ongeveer vijf dagen mee voordat je hem weer moet opladen. De bandjes kun je verwisselen en zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en materialen. Daarnaast komen er ook luxere versies van de tracker, die een zwart-meteralen of roségouden zijkant hebben.

Fitbit Charge 2

Fitbit Flex 2

De Fitbit Flex 2 is een stuk kleiner dan zijn voorganger. Belangrijkste verbetering is dat de wearable nu beter geschikt is voor zwemmers. Het apparaat is waterdicht tot 50 meter onder water. Het ding is ook geschikt om je gezwommen rondjes bij te houden en daarbij je verbrande calorieën te berekenen.

Maar ook niet-zwemmers hebben er wat aan, want je kunt het apparaat altijd omhouden. De meeste mensen zullen de Flex namelijk vooral gebruiken als stappenteller en als slaapmonitor. Omdat het apparaat nu waterproof is, hoef je hem dus niet af te doen als je gaat douchen. Je hoeft hem enkel nog eens in de vijf dagen af te doen om hem op te laden.

Net als bij de Fitibt Charge 2, krijgt ook de Flex 2 heel veel opties voor verwisselbare bandjes. Je kunt zelfs de bandjes vervangen door een luxe armband of een ketting, doordat de tracker zelf erg compact is. Fitbit zet hiermee weer een nieuwe stap om niet zozeer een techproduct te zijn, maar ook een mode-accessoire.

Fitbit Flex 2

Zowel de Fitbit Charge 2 als de Fitbit Flex 2 is in de Verenigde Staten al te bestellen. Wereldwijd moeten ze vanaf november overal beschikbaar zijn. In Europa gaat de Charge 160 euro kosten en voor de Flex betaal je 100 euro. De prijs van extra bandjes begint voor beide wearables bij respectievelijk 30 en 15 euro.

Samenwerkingen met designers

Fitbit heeft vandaag ook bekendgemaakt dat het samenwerkingen aangaat met designers om speciale fitnesstrackers te ontwerpen. Begin dit jaar werd de collectie met modemerk Public School al getoond op de catwalk. Daarnaast komt er in oktober een collectie uit die is ontwerpen door Simply Vera Vera Wang, die exclusief in de Verenigde Staten te koop zal zijn bij warenhuis Kohl’s. Voor 2017 is een samenwerking met Tory Burch gepland.

Deze designcollecties sluiten perfect aan de nieuwe Charge 2 en Flex 2 en de nog stijlvollere Fitbit Alta die sinds begin dit jaar te koop is. Daarvan is vanaf nu ook een gouden versie te koop, net als van de Fitbit Blaze.

Fitbit Blaze