Amazon is begonnen met tests bezorgdrones in Verenigd Koninkrijk

Nadat Amazon in juli toestemming kreeg om bezorgdrones te testen in het Verenigd Koninkrijk, maakte het bekend daar zo snel mogelijk mee te willen beginnen. Het bedrijf maakte toen niet bekend waar het zijn tests precies ging uitvoeren, maar Business Insider is erachter gekomen dat er naar alle waarschijnlijkheid een testlocatie is in een plaatsje vlakbij Cambridge.

In Cambridge is ook een R&D-centrum van Amazon gevestigd. De drones zouden rond een boerderijgebied in Worsted Lodge vliegen, zo’n vijftien kilometer van de stad. Amazon mag de drones in buitengebieden testen, onder andere om er zeker van te zijn dat ze in staat zijn obstakels te herkennen en er omheen te vliegen. Het bedrijf heeft ook toestemming gekregen om één persoon meerdere drones tegelijk te laten besturen.

Amazon maakte eerder bekend zijn drones ook te testen in verschillende andere landen op overdekte locaties. Amazon heeft bekendgemaakt dat in ieder geval in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk en Israël te doen. Wereldwijd heeft het bedrijf meer dan twaalf prototypes, die pakketjes van maximaal 2 kilo kunnen vervoeren. Uiteindelijk moeten de drones pakketjes binnen een half uur in de handen van de klant belanden. Om dat allemaal soepel te laten verlopen, zou het misschien mogelijk zijn dat de drones worden opgeladen aan lantaarnpalen.