Fitbit kondigt drie nieuwe activity trackers officieel aan

Fitbit heeft gisteren drie nieuwe activity trackers aangekondigd. Hoewel de Charge, Charge HR en de Surge eerder deze maand al gelekt werden, bleek er toch nog een verrassing uit de de hoge hoed van Fitbit te komen.

Zoals verwacht is de Fitbit Charge de vervanger van probleemkind Force. Laatstgenoemde werd eerder dit jaar uit de winkel gehaald in verband met huidirritaties en zal nu terugkeren als Charge.

Fitbit_charge_chargeHR_surge

De armband telt stappen en trappen en geeft inkomende oproepen weer op zijn display. De Charge zal als eerste in de winkel te vinden zijn, met een prijskaartje van ongeveer $129. De Charge HR zal daar kort op volgen, met een prijs van $149. Dat verschil zit hem in de hartslagmeter die de Charge HR als bonus heeft.

Meest opvallende nieuwe product is uiteraard de Surge, volgens Fitbit een ‘superwatch’. Het horloge is met een groter scherm en eigen GPS-antenne vooral gericht op hele actieve sporters, maar kan ook muziek apps op je smartphone bedienen en telefonische oproepen weergeven.

FitbitSurge1

Een volledige smartwatch is de Surge niet te noemen. Zo ontbreekt het bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om andere apps op het horloge te installeren en kan de Surge niet meer notificaties van de gekoppelde smartphone (zoals e-mail of smsjes) weergeven. Daarmee is het prijskaartje van $249 direct een beetje aan de pittige kant.

De Charge HR en Surge zullen op zijn vroegst begin 2015 in de winkel liggen. Winkels in de Verenigde Staten, welteverstaan: wanneer de nieuwe trackers in Nederland verschijnen is vooralsnog onduidelijk.

Hoewel de nieuwe trackers dus al eerder online verschenen, bleek Fitbit toch nog een verrassing te hebben. De populaire trackers zullen vanaf nu namelijk samen gaan werken met de virtuele stemassistent Cortana op Windows Phone.

Fitbit_Cortana_screens

Via de app van Fitbit kunnen gebruikers van Windows Phone een herinnering krijgen dat ze aan het sporten moeten of kunnen ze inspreken wat ze zojuist gegeten hebben. Cortana zet dit dan vervolgens om in een gesproken zoekopdracht.