Fitbit lanceert nieuwe armband tijdens CES 2013

In navolging van Jawbone, Nike, Amiigo, Lark en vele, vele anderen heeft nu ook Fitbit een eigen armband aangekondigd. Tijdens de CES in Las Vegas toonde het Amerikaanse bedrijf de Flex, een Fitbit One is armband-formaat.

Hoewel er zowel voor- als tegenstanders zijn van activiteiten trackers in armband formaat (ik reken mezelf ergens in het midden met een neiging naar tegen :)) was het natuurlijk te verwachten dat Fitbit na het succes van Nike’s Fuelband en het vernieuwde enthousiasme rondom de Jawbone UP met een eigen armband-variant zou komen.

Voor $99 is dat echter wel het enige wat je extra krijgt ten aanzien van de – nog recent gelanceerde – Fitbit One. Want net als het instapmodel van Fitbit houdt de Flex alles bij, behalve de trappen die per dag loopt. Over smaak valt uiteraard te twisten (dat is ook goed voor de beweging), maar het is de vraag of de Flex estetisch kan concurreren met de Fuelband of UP.

Laatstgenoemden worden nog steeds niet geroemd als “fashionable” en hoewel er voor het design duidelijk goed is gekeken naar de concurrent, lijkt de Flex op het eerste gezicht nog een fractie hoekiger.

Tijdens de aankondiging benadrukte het bedrijf nog maar eens dat deze lancering niet betekent dat ze afwijken van de “clip-on” opzet van Fitbit, maar dat de Flex een uitbreiding is van de modellen. Wat je voor die $99 in elk geval wel koopt is een vermindert risico om hem kwijt te raken of mee te wassen met je jeans!

Pre-orders starten vandaag, maar naar verwachting verschijnt de Flex pas op zijn vroegst dit voorjaar op de markt.

fitbitflex