Fllike: TripAdvisor voor vliegreizen

Vliegen is tegenwoordig niet meer zo glamoureus als het ooit was. Tegenwoordig heb je weinig beenruimte meer over en moet je vaak betalen voor ruimbagage, stoelkeuze en drankjes. Maar misschien kunnen we dat met zijn allen wel veranderen door onze meningen te geven over de vlucht. En dat kan met de app Fllike, waarover The Next Web schrijft.

De app laat je ieder element van je vlucht een score geven tussen de 1 en de 10. En het gaat bovendien om specifieke vluchten: je vult vooraf je vluchtnummer in of scant je boarding pass. Vanaf dan kun je je stoelen een cijfer geven, maar ook de crew, het eten en de kwaliteit van het vliegtuig zelf.

Fllike

Chris Holmes, de oprichter en CEO van Fllike, hoopt dat als meer mensen zijn app gebruiken, het een idee geeft van de kwaliteit van vliegtuigbedrijven. Daardoor kun je misschien wel weer genieten van een acceptabele vlucht. De bedoeling is zelfs dat we straks vluchten kunnen boeken vanuit de app. Zie je dan dus een maatschappij met een goede score? Dan bestel je je ticket direct daar.

Holmes ontwikkelde de app voornamelijk vanuit zijn eigen behoeften. “Ik werk voor een zeepbedrijf op het gebied van business development. Dat betekent dat ik jaarlijks ongeveer vijftig keer vlieg.” Dat hij dus wat verbeteringen wilde zien, is niet vreemd.

Fllike is beschikbaar als iOS-app. Een Android-versie moet begin volgend jaar verschijnen.