Foodzy 4.0 zet snel producten vinden en inchecken centraal

De afgelopen weken hebben we binnen OKGO hard gewerkt aan de volgende, broodnodige update van de mobiele app van persoonlijk food journal Foodzy. De ervaringen van voorgaande mobiele apps en een nauwe samenwerking met onze gebruikers maakt van Foodzy 4.0 de beste app tot nu toe. Volgens ons dan.

Een foto van je maaltijd maken met je slimme bril, een armband die je voedingswaarden kan uitlezen via je bloed of een ademanalyse via je smartphone: De foodlogging methoden van de toekomst die ons in de media (Numrush incluis) steeds vaker geschetst worden zijn nog geen dagelijkse realiteit. Apps en diensten die wel voorzien in de mogelijkheid je eetgedrag te monitoren maken de zaak vaak nodeloos ingewikkeld.

Al vanaf het prille begin hebben we dat met Foodzy anders willen aanpakken en het voor de gebruiker zo makkelijk mogelijk willen maken. Onder meer met lokale voedseldatabases per land/taal, logische porties, en game elementen die ervoor zorgen dat het gebruik van de dienst elke dag leuk en nuttig blijft.

Goede stappen, maar al snel na het opleveren van onze huidige app realiseerden we ons dat de ‘flow’ niet klopte en het ‘de food check in’ te ver naar achteren verplaatste. Het loggen van eten en drinken is dé primaire functionaliteit van Foodzy, zeker op mobiel. Daarnaast schoot de huidige app op gebied van snelheid en performance flink te kort. Dat moest anders.

Na een optimalisatie van een aantal belangrijke pagina’s op Foodzy.com afgelopen voorjaar en zomer, werd het na de aankondiging van iOS 7 hoog tijd de mobiele app voor iPhone en iPod gebruikers stevig onder handen te nemen. De learnings van de afgelopen 2 jaar Foodzy werden meegenomen tijdens het design van de nieuwe iOS app: Een razendsnelle app, waarin je nog sneller food kunt loggen. Met één swipe.

Eind vorige week hebben we de eerste versie van deze nieuwe Foodzy iOS app ingedient bij Apple. Een app die we de afgelopen weken veelvuldig hebben kunnen testen en verbeteren dankzij een nauwe samenwerking met enkele van onze meest fanatieke gebruikers.

Het is de bedoeling dat de app begin januari beschikbaar komt voor alle Foodzy iOS gebruikers, precies op tijd voor je goede voornemens dus. En uiteraard gaan we daarna rap met de nieuwe Android-versie aan de slag!

Tot die tijd alvast aantal sneak peeks:

1. Sneller porties inchecken met een simpele swipe

photo 1

2. Verwijderen van foutieve of dubbele checkins 

photo 2
3. Helder en volledig customizable dashboard

photo 3