Foodzy foodtracking app synchroniseert vanaf nu met Apple HealthKit

Met Foodzy kun je vanaf vandaag aan de slag met foodtracking in de Apple Health app. De Nederlandse startup lanceerde eerder vandaag een update die de app geschikt maakt voor Healthkit, iOS8 en de iPhone 6 en 6 Plus.

Met een productendatabase van meer dan 30.000 Nederlandse producten kun je in de Foodzy app alles vinden. Van een bruine boterham tot de nieuwste smaak van je favoriete drinkyoghurt.

Het daadwerkelijk registreren van je voeding – foodlogging – probeert Foodzy zo makkelijk mogelijk te maken: alle producten zijn beschikbaar in een ‘standaardportie’. Je voegt een product toe met een simpele ‘swipe’ of past de hoeveelheid aan met een tap.

Bovendien leert de app van je gedrag. Het zet de producten die je vaak eet of drinkt op je startscherm of bovenaan de zoekresultaten in de app.

Nu de Foodzy app synchroniseert met Apple HealthKit kunnen gebruikers ook in de Health App hun calorieënverloop laten weergeven. Maar omdat de app fungeert als hub, kun je er ook voor kiezen je food data door te zetten naar andere apps en diensten zoals Jawbone en Withings. Vice versa kun je je data van andere gadgets zoals de diverse activitytrackers die al HealthKit ready zijn syncen naar Foodzy.

Bij het openen van de Foodzy app worden gebruikers gevraagd of ze de HealthKit connectie willen aan zetten. Je kunt dit eventueel ook later doen via de settings pagina in de app. De Foodzy app is gratis te downloaden op iOS en Android devices.