Lenovo Yoga 2 Pro: Een tablet met ingebouwde projector

De Lenovo Yoga 2 Pro is een tablet met ingebouwde projector en kan worden opgehangen om als een volledige beamer te gebruiken. Dat biedt nieuwe perspectieven voor een avondje Netflix! Maar het is niet het enige opvallende aan het tablet van Lenovo.

Lenovo onthulde de grotere variant (13,3 inch) tijdens een speciaal event gisterenavond. Net als zijn voorgangers is de Yoga al op talloze manieren vast te houden en neer te zetten door de ronde verdikking aan de zijkant.De Yoga 2 Pro is dus ook nog eens op te hangen.

In diezelfde zijkant zit een pico projector verwerkt, waarmee het tablet kan worden ingezet als beamer en op een muur een beeldscherm van maximaal 127 cm (50 inch) te projecteren.

Indrukwekkende specs

Dat heeft natuurlijk zijn beslag op de batterij, maar Lenovo belooft dat deze dan alsnog 3 uur meegaat. Het 13,3 inch-model heeft echter nog een extra stand waarbij de tablet opgehangen kan worden. Met de ingebouwde projector kan op een lege muur vervolgens een beeldscherm van maximaal 50 inch geprojecteerd worden. Lenovo belooft in dat geval dat de accu zo’n drie uur meegaat.

Ook de overige specificaties van het tablet mogen er wezen. De Tablet 2 Pro heeft een beeldscherm met een resolutie van 2560×1440 pixels en heeft de beschikking over twee luidsprekers én een subwoofer. De batterijduur van de tablet zou bij normaal gebruik zo’n 15 uur zijn.

Eind deze maand te koop

De Lenovo Yoga 2 Pro heeft een prijskaartje van €499 en moet vanaf eind oktober te koop zijn. Bestellen kan dan via de site van Lenovo.

Hoewel Lenovo andere tablets aanbiedt met zowel Windows als Android, lijkt de Yoga Pro 2 vooralsnog alleen op de markt te komen het het besturingsysteem van Google.