Formule E onthult foto’s van tweede generatie auto voor 2018/2019-seizoen

Formule E

Formule E heeft de eerste beelden van de tweede generatie auto onthuld, meldt Motorsport. De auto wordt gebruikt tijdens het seizoen van 2018/2019.

De auto heeft een geheel nieuw ontwerp gekregen, met onder meer een ring aan lichten rond de halo cockpit protection device. Ook is er een grote diffuser aan de achterkant. De vleugels aan de voor- en achterkant zijn bovendien iets agressiever op een hoek geplaatst. Het voertuig wordt geproduceerd door Spark Racing Technologies. Binnenin zit een accu van McLaren Applied Technologies.

Formule E

Toekomst

Volgens Alejandro Agag, de CEO van Formule E, representeert de auto “de toekomst van het racen”.  “Toen we met Fomule E begonnen was het ons doel om de status quo uit te dagen en een revolutie naar de motorsport te brengen. De volgende generatie auto representeert die revolutie.”

“De auto’s worden sneller en hebben bijna de dubbele capaciteit om energie op te slaan en een twee keer zo grote actieradus”, aldus Agag. “Samen met FIA hebben we een mijlpaal bereikt met de introductie van deze auto en ik kan niet wachten om hem op de baan te zien.”

Formule E

Formule E

Formule E