Fortnite-ster Ninja krijgt 12 uur durende show tijdens nieuwjaar op Times Square

Fortnite

Fortnite is ongekend populair, en dat betekent dat er veel aandacht voor is. Maar wie had gedacht dat het zo populair zou zijn dat er tijdens nieuwjaar 12 uur lang aandacht aan besteed zou worden? Toch is niets minder waar, meldt The Verge.

Tyler “Ninja” Blevins, een Twitch-streamer en een echte Fortnite-ster, krijgt tijdens nieuwjaar namelijk een 12 uur durende livestream op Times Square. Dit doet hij samen met zijn sponsor Red Bull. Het evenement loopt op Amerikaanse tijden van 7 uur ’s avonds tot 7 uur ’s ochtends op nieuwjaarsdag.

De stream bestaat uit het persoonlijke Twitch-kanaal van Ninja, waar hij Fortnite speelt met een reeks gasten. Tijdens de stream luidt hij ook het nieuwe jaar in voor diverse tijdzones over de gehele wereld. In Nederland loopt de stream van 11 uur ’s avonds tot 11 uur ’s ochtends. Onze tijdszone zit dus in het eerste uur van zijn stream.

Ultieme LAN-party

“Toen ik begon met gamen, had ik nooit verwacht dat iets als dit mogelijk zou zijn. Nieuwjaar is altijd leuk geweest voor gamers, omdat het een nacht is waarin je een algemeen geaccepteerd excuus hebt om wakker te blijven en te gamen, maar er is nooit een evenement in de mainstream geweest dat rondom die traditie is gebouwd”, aldus Ninja.

“Dit is gewoon mijn ultieme NYE (New Years Eve, red.) Fortnite LAN-party met een aantal van mijn beste vrienden en een aantal verrassingen waarvan ik hoop dat we er als gemeenschap veel lol mee kunnen hebben.”