Fortnite telt inmiddels maar liefst 8,3 miljoen spelers

Fortnite Nintendo Switch

We weten allemaal dat Fortnite van ontwikkelaar Epic Games ontzettend populair is. Maar wie had gedacht dat het spel inmiddels meer dan 8,3 miljoen spelers heeft? Toch is niets minder waar, meldt The Next Web.

Om je een idee te geven van hoeveel spelers dat nu eigenlijk zijn: het zijn er meer dan alle spelers van iedere game op Steam bij elkaar. Populair is nu dus een understatement geworden. Dat aantal spelers is bovendien erg hard gestegen. Eerder dit jaar waren er nog 3,4 miljoen gamers  – wat ook al veel is – maar nu zijn er dus nog eens bijna 5 miljoen bijgekomen.

Korea

Waarschijnlijk is de voornaamste reden achter die explosie van gamers het feit dat de Battle Royale-modus van het spel deze week in Zuid-Korea verscheen. Ook kwamen er diverse uitdagingen bij voor gamingcentra in het land. Of er ook andere redenen zijn voor de gigantische stijging, is onbekend. Epic Games heeft de exacte cijfers per land namelijk niet onthuld.

Maar er zijn twee dingen wel duidelijk geworden: Fortnite is een monster van een spel geworden en de groei blijft maar doorgaan. In het laatste kwartaal zouden streamers bijvoorbeeld 19 miljoen uur hebben besteed aan het spelen van het spel. Dat is een stijging van 128 procent in dit jaar.