Fossil presenteert nieuwe wearables in Q-reeks

Horlogemaker Fossil heeft deze week zijn nieuwe activity trackers en smartwatches in zijn Q-reeks gepresenteerd. Het gaat om twee smartwatches, één activity tracker en twee slimme analoge horloges. Het bedrijf wil de nieuwe reeks wearables in de zomer of herfst van dit jaar op de markt brengen.

De smartwatches hebben de naam Q Marshal en Q Wander gekregen. Het omhulsel is 44 en 46mm. Beide smartwatches bevatten een touchscreen en draaien op Android Wear. Ze kunnen gekoppeld worden aan zowel iPhones als smartphones die op Android draaien.

Q-Marshal

Activity tracker

De activity tracker Q Motion meet je activiteit en slaap, is bestand tegen water en maakt gebruik van de technologie smart tap. Daarmee belooft het bedrijf dat je met een tikje op het apparaat een bepaalde taak kan laten uitvoeren, zoals het vinden van je telefoon of het laten afspelen van een nummer. De batterij gaat volgens het bedrijf een half jaar mee.

Q-motion2

De nieuwe slimme analoge horloges hebben de naam Q Tailor en Q Nate gekregen en bevatten veel van bovenstaande technieken. De horloges geven notificaties en kunnen aangeven als je gebeld wordt. Daarnaast meten ze ook je activiteit en update het horloge automatisch als je je verplaatst naar een andere tijdszone.

Fossil begon zich in 2015 met de Q-reeks op de markt van smartwatches te begeven. In november nam het bedrijf wearable-fabrikant Misfit over. Daardoor heeft Fossil in een klap een hoop kennis en technologie voor het maken van smartwatches in huis gehaald. Tijdens de CES van dit jaar bracht het bedrijf nog een digitaal horloge uit en ook deze nieuwe producten zullen waarschijnlijk zeker niet de laatste van dit jaar zijn.