Kardia Band voor Apple Watch meet hartslag nauwkeuriger dan Apple doet

AliveCor heeft een bandje voor de Apple Watch ontwikkeld waarmee je je hartslag kunt meten. In de Kardia Band zit een zilveren sensor die je samen met een app op je smartwatch kunt gebruiken. Daarmee moet je een meer accurate registratie van je hartslag kunnen krijgen dan wanneer je de ingebouwde hartslagmeter in het horloge zelf gebruikt.

Door de zilveren sensor in te drukken wordt binnen de app je hartslag gemonitord. Ondertussen kun je ook binnen dertig seconden eventuele klachten die je ervaart inspreken. Daarna krijg je feedback over je hartritme en hoor je welke mogelijke risico’s je loopt.

De Kardia Band is op dit moment nog niet te koop in de Verenigde Staten. In Nederland is het sowieso iets lastiger om aan de producten van AliveCor te komen: het bedrijf is naast Noord-Amerika alleen actief in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, India en Hong Kong.

Eerder bracht AliveCor al Kardia Mobile uit, sensoren die ja aan je smartphone kunt koppelen, waardoor je je hartslag kunt laten meten. Door je vingers op de twee zilveren sensoren te houden, wordt je hartritme gemeten en krijg je net zoals bij de band direct feedback terug. Dat mag dan echter ook wel wat kosten: Kardia Mobile-sensoren zijn te koop voor 99 dollar.