Fossil presenteert twee nieuwe smartwatches: Q Venture en Q Explorist

Fossil

Fossil heeft tijdens Baselworld twee nieuwe smartwatches aangekondigd met Android Wear 2.0: de Q Venture en de Q Explorist. De horloges lijken op elkaar, al zijn de afmetingen verschillend. Zo heeft de Explorist een display met een diameter van 44 millimeter, tegenover de 42 millimeter van de Venture.

De behuizing verschilt daardoor ook iets in dikte. De Explorist heeft een klokje van 12,6 millimeter dik, terwijl die van de Venture 11,5 millimeter dik is. Beide horloges hebben aan de rechterkant een digitale kroon, die je ook tegenkomt op traditionele horloges. Bij traditionele varianten stel je hiermee de tijd in, maar bij de smartwatches van Fossil kun je er mee navigeren.

Het echte verschil tussen de smartwatches zit hem echter in het ontwerp. De Explorist heeft bijvoorbeeld twee knoppen die je zelf in kunt stellen. Handig als je bijvoorbeeld veel gebruikmaakt van WhatsApp, want dan kun je hem als snelkoppeling gebruiken. Daarnaast heeft deze variant een ruwer uiterlijk dan de Venture. Die smartwatch komt namelijk alleen in roségoud of goud. Beide horloges hebben wel een ronde interface, wat voor het eerst is bij de smartwatches van Fossil.

Identiek

Verder zijn de horloges vrijwel identiek. Ze hebben beiden geen GPS of NFC. Betalen met je horloge kan dus ook niet, net als sporten terwijl je je smartphone thuislaat. Natuurlijk hebben ze wel alle andere features van Android Wear 2.0, wat betekent dat je de gebruikelijke apps zult krijgen en een herkenbare interface ziet. Ook wordt de Google Assistant voor de apparaten beschikbaar gemaakt.

Een tof onderdeel is verder dat er spellen op de horloge komen die geïnspireerd zijn op oude arcade-games. Welke spellen dat precies zijn, is echter nog niet duidelijk. En de vraag is uiteindelijk of mensen ook echt spelletjes gaan spelen op hun horloge.

De horloges komen in de herfst in Amerika op de markt. Beide apparaten gaan tussen de 255 en 275 dollar kosten.