Clippy van Microsoft Office wordt mogelijk een wolkenkrabber in Manhattan

Ken je Clippy uit de versie van Microsoft Office uit de jaren ’90 nog? Ik in ieder geval wel. Ik klikte met regelmaat op de vervelende en schattige paperclip onderin het scherm, om hem teksten te laten uitspreken. Hoewel ik dat hilarisch vond, heb ik toch niet de behoefte om de beroemdste paperclip ter wereld als gebouw te zien. Maar dat gebeurt mogelijk wel, schrijft CNN.

Het architectenbureau Oiio heeft namelijk een ontwerp gemaakt voor een nieuwe wolkenkrabber in Manhattan in New York: The Big Bend. En die skyscraper ziet er precies zo uit als Clippy! Dat zorgt natuurlijk voor veel hilariteit op sociale media, waar de vergelijking snel getrokken werd.

Om eerlijk te zijn denk ik niet dat New York blij zal zijn met dit gebouw. Clippy was namelijk een vrij gehate functie van Office, onder meer omdat hij je de hele tijd zat aan te staren. Je dag zal er dus niet beter op worden als je de paperclip iedere ochtend buiten ziet.

Oiio zelf zegt natuurlijk dat het gebouw geen Clippy is. Zij zeggen dat het de langste wolkenkrabber in de wereld zou worden, ook al zijn gebouwen als de Shanghai Tower langer. Het idee kwam toen de ontwerper, Ioannis Oiaonomou, ontdekte dat een bedrijf een lift had gemaakt die zowel verticaal als horizontaal kan bewegen. Maar misschien is het verstandiger om toch nog eens na te denken over dit ontwerp.