Fossil Q54: Moderne technologie in een vintage horloge

Smartwatch

Afgelopen najaar lanceerde horlogemerk Fossil diverse slimme horloge in de zogeheten Q-lijn. Nu is het alweer tijd om tijdens de CES 2016 een nieuw model aan de lijn toe te voegen: de Q54. Dit horloge is een combinatie tussen een vintage horloge en moderne technologie.

In tegenstelling tot andere smartwatches heeft de Q54 geen digitaal scherm. Hierdoor kun je niet direct inzicht krijgen in bijvoorbeeld notificaties, al geeft het horloge je wel een seintje als je iets binnenkrijgt. Het horloge kan gekoppeld worden aan iPhones of Android-smartphones.

Naast je op de hoogte houden van nieuwe berichten dient het horloge als stappenteller. Maar om de gegevens terug te zien moet je gebruikmaken van de bijbehorende app. Die is overigens ook vernieuwd en geeft de gebruiker de mogelijkheid om eigen trilpatronen uit te kiezen. De Q54 komt in dit voorjaar uit en gaat rond de 200 euro kosten.

Het komende jaar zullen we waarschijnlijk nog veel meer van dit soort horloges zien van Fossil, omdat het bedrijf onlangs Misfit heeft overgenomen.