Fout in Twitter maakte privétweets van sommige Android-gebruikers openbaar

Op Twitter heb je de mogelijkheid om je tweets af te schermen voor het grote publiek. Mensen van wie je goedkeurt dat ze je volgen kunnen die tweets wel zien. Maar bij sommige gebruikers bleken die privétweets toch openbaar, door een fout in het sociale medium. Dat meldt het platform in een blogbericht.

De fout deed zich voor in de Android-app van het sociale medium. Het probleem bestond al sinds 2014 en schakelde de “Bescherm je Tweets”-functie uit als je bepaalde dingen op je account aanpaste. Het gaat bijvoorbeeld om het wijzigen van je e-mailadres. Het probleem deed zich voor tussen 3 november 2014 en 14 januari 2019.

Opgelost

Op 14 januari werd de fout opgelost, aldus Twitter. Het platform heeft de mensen van wie het wist dat ze het slachtoffer werden van het probleem op de hoogte gesteld. Voor hen is het beschermen van de Tweets ook weer ingeschakeld. Via het Help Center wordt een breder bericht uitgestuurd, aangezien er mogelijk nog meer mensen zijn die last hadden van de fout.

Twitter raadt mensen aan om te privacy-instellingen te controleren als je je tweets wilt afschermen. Mensen op iOS en in de browser hadden overigens geen last van het probleem.