Foutje, bedankt: HBO Nordic in Spanje lekt nieuwe aflevering van Game of Thrones

Een medewerker van HBO Nordic in Spanje zal zich nu voor zijn kop slaan. Daar verscheen de nieuwe aflevering van Game of Thrones namelijk een uur lang op de on demand-service van het netwerk, melden Reddit-gebruikers. De Britse krant The Independent weet te bevestigen dat het om de echte aflevering gaat.

De aflevering had zondag pas vertoond mogen worden in diverse landen. In Nederland verschijnt de aflevering officieel op maandag pas. Logischerwijs is de aflevering inmiddels volop gedeeld via Torrent-websites.

Deze aflevering kan ook nog eens erg belangrijk zijn. Jon Snow is immers op weg om een White Walker te vangen, om Cersei te overtuigen van het bestaan er van. De grote vraag is: wie van zijn troep mannen komt er ook terug? Vangen ze echt een White Walker? En horen we meer over het huwelijk tussen prins Rhaegar Targaryen en Lyanna Stark, waar baby Jon uit geboren werd?

Niet het eerste lek

Het lek is nog eens extra beschamend omdat HBO Nordic ook al eens een aflevering uit seizoen 6 te vroeg naar buiten bracht. Toen ging het echter om een paar uur voor de officiële uitzending plaatsvond. Bovendien lekte er twee weken geleden ook al een aflevering, toen via een distributiepartner in India.

Opvallend genoeg heeft de groep hackers die HBO wist binnen te dringen nog geen afleveringen van Game of Thrones online gezet. Tot nu toe hebben zij alleen scripts op het internet gezet, en dat waren niet eens de volledige varianten. De vraag is of zij toevallig de laatste aflevering van het seizoen in handen hebben en die online plaatsen als HBO blijft weigeren om het geëiste losgeld te betalen.

HBO zelf heeft vooralsnog niet gereageerd op het lek.