Uber vernieuwt zakelijke dienst Uber for Business

Uber heeft zijn zakelijke dienst Uber for Business geheel vernieuwd. Het is de eerste grote update sinds de start van de dienst, waarbij er diverse verbeteringen zijn doorgevoerd. Uber for Business werd ontwikkeld om werknemers van andere bedrijven te vervoeren met Uber.

Vroeger moest HR werknemers vertellen wat ze wel en niet mogen doen en maar hopen dat ze zich er aan zouden gaan houden. Maar bedrijven die Uber for Business nu gebruiken kunnen die regels vooraf opstellen, om het gehele proces te stroomlijnen. De kans is daardoor groter dat mensen zich er ook echt aan houden.

Als manager is het nu mogelijk om programma’s te ontwikkelen, waarin je kunt limiteren welke auto’s er bijvoorbeeld gebruikt worden en hoeveel kosten werknemers maximaal mogen maken. Deze regels kun je combineren en eigen programma’s, met daarin bijvoorbeeld ook voordelen voor werknemers.

Zit jij als werknemer in een Uber en selecteer je je zakelijke account, dan krijg je programma’s te zien die passen bij jouw situatie. Maak je een reis die te veel geld kost volgens de regels van je werk, dan krijg je direct de optie om een eigen betaalmethode toe te voegen. Op die manier kun je je reis wel afronden, zonder dat je de regels van je werkgever overtreed.

Managers

Voor managers is er ook een grote update geweest aan de interface. Daar kun je direct ritten aanmaken en managen voor klanten, freelancers en werknemers. Handig als je bijvoorbeeld een sollicitant hebt die langskomt en het bedrijf voor de Uber wilt betalen.