Foutje: UWV stuurde privégegevens van 2.400 cliënten naar 96 werkzoekenden

Het UWV heeft door een foutje last van een beveiligingslek. De organisatie stuurde per ongeluk privégegevens van 2.400 cliënten naar 96 werkzoekenden. Volgens een woordvoerder gaat het om een menselijke fout, meldt het Noordhollands Dagblad.

De bedoeling was dat er via een speciaal communicatiekanaal tussen de uitkeringsinstantie en werkzoekenden een uitnodiging naar 2.400 mensen verstuurd werd. Maar bij 96 ging dat mis. Zij kregen geen uitnodiging, maar de verzendlijst als bijlage. Hierin stonden onder meer namen, telefoonnummers, geboortedata en burgerservicenummers.

Inmiddels kun je de bijlage niet meer openen. Een aantal mensen heeft dat echter wel gedaan. Het UWV heeft alle 96 mensen gebeld met het verzoek om een eventueel gemaakte kopie te verwijderen. Tegenover NU.nl zegt een woordvoerder dat ze dat allemaal beloofd hebben om te doen. De 2.400 slachtoffers hebben excuses en een uitleg gekregen.

72 uur

Het lek vond op 3 augustus plaats en werd op 8 augustus ontdekt. Een woordvoerder stelt dat het lek binnen 72 uur bij de Autoriteit Persoonsgegevens gemeld is.