‘Populaire YouTubers krijgen miljoenen van Amazon aangeboden voor overstap Twitch’

twitch

Populaire YouTubers zouden van Amazon miljoenencontracten krijgen aangeboden om op Twitch te gaan streamen. Dat meldt Bloomberg op basis van diverse YouTubers die zouden zijn benaderd. Amazon zou op deze manier een volwaardige concurrent van YouTube willen creëren.

Twitch begon ooit als een dienst voor gamers, waarin ze hun voortgang in games live konden tonen. In 2014 nam Amazon de dienst over voor 970 miljoen dollar.

En nu zou Amazon er dus een algemenere videosite van willen maken, door diverse YouTubers een contract aan te bieden. Sommigen zouden zelfs miljoenen dollars aangeboden krijgen om exclusief op Twitch te gaan zitten. Onder meer Will Smith zou benaderd zijn, evenals Gigi Gorgeous. Smith heeft ruim 3 miljoen abonnees, Gorgeous 2,7 miljoen.

Onrust

Hoewel YouTube nog steeds het grootste algemene videoplatform is, is er wel een groeiende onrust onder grote YouTubers. Zij vragen zich af of ze wel genoeg geld kunnen blijven verdienen via de website. Bovendien is er veel kritiek op de richtlijnen van YouTube.

Het bedrijf greep bijvoorbeeld laat in bij een incident met Logan Paul, die in een video lachend naast een zelfmoordslachtoffer poseerde. In de weken na het incident kwam er wel een nieuwe richtlijn waardoor schadelijke video’s lastiger te vinden zijn op YouTube.

Overigens zou YouTube het niet bij de pogingen van Twitch laten zitten. Het zou zelf namelijk ook YouTubers benaderen met een tegenbod.