FOX Sports gaat vanaf eind maart esports uitzenden op tv

FOX Sports heeft laten weten eind maart de YoungCapital Dutch College League uit te gaan zenden. De YoungCapital Dutch College League is de eerste Nederlandse esports-competitie voor studenten. In de competitie gaan teams uit heel Nederland de strijd met elkaar aan in de game League of Legends.

We schreven al eerder over esports en de enorme stijging in populariteit van de afgelopen jaren. Esports is een afkorting van Electronic Sports en werkt grotendeels hetzelfde als normale sporten waarin teams het tegen elkaar opnemen, maar dan online. Vorig jaar liet bijvoorbeeld Electronic Arts (EA) weten diverse competities voor de spellen FIFA, Madden NFL en Battle-field-series op te zetten.

Een belangrijk aspect van de esports is, net als bij gewoon voetbal, het gezamenlijk bekijken van de wedstrijden. De wereldkampioenschappen van het spel League of Legends worden bijvoorbeeld live gespeeld in de stadions voor soms wel 40.000 mensen en kijken er miljoenen mensen over de gehele wereld thuis mee via internet. Uitzendingen op televisie zijn in sommige andere landen al vrij normaal, maar voor Nederland is het iets nieuws.

FOX Sports wil hier ook op in spelen en gaat daarom vanaf 29 maart tot en met 14 juni de wedstrijden van de YoungCapital Dutch College League uitzenden. Deze wedstrijden worden live gespeeld in de bioscoop Vue in Hilversum. Als voorproefje wordt dinsdag 22 maart ook de FIFA interactive World Cup Grand Final uitgezonden op FOX Sports.