Tim Cook woont geheime bijeenkomst over Donald Trump bij

Tim Cook en andere CEO’s van grote tech-bedrijven hebben een geheime bijeenkomst bijgewoond die als doel had het bespreken van de mogelijkheden over hoe Donald Trump gestopt kan worden.

Trump is een Amerikaanse vastgoedmagnaat en televisiepersoonlijkheid en stelt zichzelf officieel kandidaat voor de presidentsverkiezingen van 2016. Trump liet zich recentelijk vrij uitgesproken uit over Apple, waarbij hij opriep tot het boycotten van Apple, maar de CEO’s van grote tech-bedrijven lijken daar nu een stokje voor te steken.

De bijeenkomst was gesloten voor de pers, maar volgens The Huffington Post draaide de bijeenkomst voornamelijk om Donald Trump. Onder ander Tim Cook, Larry Page (mede-oprichter van Google) en Tesla’s Elon Musk zouden aanwezig zijn geweest bij de bijeenkomst. Het doel van de bijeenkomst zou zijn om het voorkomen de  Trump de Republikeinse nominatie krijgt.

Volgens de bronnen zou onder andere Karl Rove een presentatie hebben gegeven waarin de zwakheden van Trump werden benoemd en werd er besproken hoe het zover heeft kunnen komen dat Trump voorop loopt in de verkiezingen.

Hoewel Trump het grootste aandachtspunt in de bijeenkomst was, werd er ook gesproken over het gevecht tussen Apple en de FBI, waarbij de Republikeinse senator Tom Cotton zich vrij uitgesproken uitliet tegen over het weigeren van Apple om de gegevens vrij te geven. Volgens de bronnen was Cotton ‘vrij hard tegen Cook’, zo erg dat het de rest van de bijwoners van de bijeenkomst zich redelijk oncomfortabel voelden.