Futuretown laat je surfen in virtual reality via simulators

Een VR-bril transporteert je ogen naar een virtuele wereld – maar dat is natuurlijk een halve ervaring als je handen en voeten nog gewoon passief rondhangen. Sommige brillen lossen dat op met bewegingscontrollers, maar het nieuwe Futuretown-platform gaat nog een stapje verder. Dit bedrijf maakt een soort van hometrainers in de vorm van motoren, surfplanken en paarden, waar je op kunt zitten om een game te besturen.

Sta je op de surfplank? Dan kun je naar links of rechts leunen om bochten te maken. Het paard en de motor bedien je op vergelijkbare wijze. Hierdoor voer je natuurlijke handelingen uit in virtual reality, terwijl je ook echt het object dat je bestuurt voelt.

Op het moment heeft Futuretown vier games voor zijn gadgets aangekondigd: Whiteout: Ski VR, Infinity Rider: Motorcycle VR, Wave Breaker: Surf VR en Stallion Adventures: Horse Riding VR. De games werken op zowel de Oculus Rift als HTC Vive, waarmee de grote VR-brillen voor pc’s worden ondersteund.

De vraag is nu: wat gaan de Futuretown-gadgets kosten? Op het moment hebben we enkel de technologie gezien, maar over verkoop is het bedrijf verdacht stil. Ik vermoed dat Futuretown zich vooral gaat richten op commerciële partijen, die bijvoorbeeld demoruimtes willen maken. Zo’n VR-motor zal immers te prijzig worden voor gewone consumenten.