Gaat wearable-maker Fitbit zichzelf in de verkoop zetten?

Fitbit Versa

Wearable-maker Fitbit zou overwegen om zichzelf in de verkoop te zetten. Dat meldt Reuters op basis van ingewijden. De fabrikant heeft moeite om een eigen plek in de smartwatch-markt te veroveren, nu Apple en Samsung een flink stuk van het marktaandeel hebben veroverd. Huawei en Xiaomi zijn geduchte concurrenten als het gaat om fitness trackers.

Fitbit heeft volgens de ingewijden gesprekken gehad met een investeringsbank over de mogelijkheid om een verkoop te onderzoeken. De gesprekken waren met Qatalyst Partners.

De fabrikant heeft nog niet besloten of het ook daadwerkelijk voor een verkoop gaat. Volgens de bronnen is hier dan ook nog geen zekerheid over. Qatalyst Partners probeert Fitbit echter al een paar weken over te halen om zijn opties te onderzoeken. Volgens de investeringsbank kan de fabrikant interesse krijgen van Google-moederbedrijf Alphabet, evenals private equity-bedrijven.

Fitbit en Alphabet hebben beide niet op deze geruchten gereageerd. De twee bedrijven hebben een beleid om niet te reageren op geruchten en speculatie. ook Qatalyst Partners heeft niet gereageerd.

Uitzicht slecht

Fitbit kondigde in juli nog aan dat het zijn verwachtingen voor de omzet in 2019 naar beneden bijstelde. De reden was de teleurstellende verkoop van zijn goedkoopste smartwatch, de recent gelanceerde Versa Lite. Het horloge kost 160 dollar, tegenover de 200 dollar voor de Versa.