Samsung vraagt in video of je voorzichtig wil zijn met de Galaxy Fold

Samsung Galaxy Fold

De opvouwbare telefoon van Samsung, de Galaxy Fold, heeft flink wat te verduren gehad. Nog voordat de telefoon op de markt kwam, bleek het al vrij snel kapot te gaan. De gebreken zijn nu gerepareerd en binnenkort moet hij op de markt komen. In een video vraagt Samsung je echter om voorzichtig te zijn met het apparaat.

De Galaxy Fold is misschien dus wel verbeterd, maar het blijft een fragiele telefoon, schrijft 9to5Google. En dat blijkt: als je een video moet uitbrengen over hoe je met de telefoon om moet gaan (en hoe vooral ook niet), dan is je telefoon waarschijnlijk niet de stevigste op de markt.

De instructies zijn dan ook nogal specifiek. Allereerst: de Galaxy Fold heeft een ingebouwde beschermer op het scherm, die je vooral niet moet verwijderen. Extra ‘films’ zijn ook niet nodig, aldus het bedrijf.

Daarnaast moet je niet te hard op het scherm drukken, maar slechts een ‘lichte aanraking’ gebruiken. Om welk scherm het precies gaat, is niet helemaal duidelijk. Het lijkt er echter op dat Samsung doelt op het fragielere, opvouwbare scherm aan de binnenkant, en niet het kleine scherm aan de buitenkant.

Stofvrij

Het scharnier moet je bovendien vrijhouden van water en stof. Dat scharnier was bij de review-exemplaren één van de zwakkere punten: er kon stof of andere rommel in komen, waardoor het scherm kapot gaat bij het opvouwen. Samsung zei die problemen opgelost te hebben, maar dat is dus niet helemaal het geval. En het is een behoorlijke uitdaging om je telefoon stofvrij te houden.

Als laatste waarschuwt Samsung over de magneten die de Galaxy Fold dichthouden als je het binnenste scherm niet gebruikt. Heb je een geïmplanteerd medisch apparaat, dan mag je de telefoon namelijk niet zomaar gebruiken. In dat geval moet je eerst je arts raadplegen.