En de serie die het vaakst illegaal is gedownload is: Game of Thrones

Ondanks dat we leven in een wereld vol streamingdiensten als Neflix en Amazon Prime Video, blijven we met zijn allen illegaal series downloaden. En de cijfers over dat downloadgedrag geven een aardig kijkje in de populariteit van series. Zo maakt TorrentFreak bekend dat Game of Thrones wereldwijd het meest illegaal gedownload is van alle series. Of tenminste: de serie is het vaakst aangeboden via bittorrent.

Een verrassing is dat overigens niet, want Game of Thrones voert de lijst al vijf jaar aan. Om een beetje in beeld te krijgen over wat voor aantallen we het dan hebben: op het hoogtepunt, vlak na de laatste aflevering van het seizoen, boden 350.000 bittorrent-gebruikers de aflevering tegelijkertijd aan.

Op nummer 2 in de lijst vinden we overigens The Walking Dead, net als vorig jaar. Op de derde positie zien we een nieuwkomer in de torrentlijst: de serie Westworld van HBO die in oktober van start ging. Andere nieuwe binnenkomers in de top 10 zijn Lucifer en The Grand Tour.

Netflix

Opvallend is dat er in de lijst eigenlijk alleen series staan van de reguliere Amerikaanse kabelnetwerken. Netflix-producties vinden we niet terug in de lijst, waarschijnlijk omdat veel mensen betalen voor een Netflix-abonemment,. HBO-series kun je ook streamen, maar een abonnement op HBO is duurder dan Netflix, terwijl je slechts een beperkt aanbod hebt.

The Grand Tour is de enige serie van een streamingdienst in de op 10. Dit autoprogramma wordt gemaakt door Amazon. Amazon Prime Video was bij de release van de serie echter in de meeste landen nog niet beschikbaar. Daarnaast is het aanbod van Prime Video op dit moment beperkter dan bij bijvoorbeeld Netflix, terwijl veel mensen wel graag The Grand Tour willen zien.

De volledige top 10 ziet er volgt uit:

  1. Game of Thrones
  2. The Walking Dead
  3. Westworld
  4. The Flash
  5. Arrow
  6. The Big Bang Theory
  7. Vikings
  8. Lucifer
  9. Suits
  10. The Grand Tour