Chat-app Discord sluit racistische groepen en accounts

Discord

Discord, een chat-app met name gericht op gamers, heeft een aantal racistische groepen en accounts verwijderd. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt op Twitter. Het gaat onder meer om een groep van de Amerikaanse alt-right-beweging en een groep van de neonazistische site Daily Stormer.

Hoeveel accounts er verwijderd zijn, is niet duidelijk. Tegenover The Verge zegt het bedrijf dat het gaat om een mix van oudere accounts en accounts die tijdens het weekend zijn gemaakt. “Wij staan voor positiviteit en inclusiviteit. Niet haat. Niet geweld”, zegt Discord in de verklaring op Twitter.

De chat-app zegt zelf geen privéberichten te lezen die verstuurd worden. Er is nu actie ondernomen, nadat mensen uit de groepen zelf berichten hebben gemeld bij Discord, omdat ze de voorwaarden van de app schenden.

Charlottesville

De stap komt na de aanslag in Charlottesville, waar een vrouw om het leven kwam. De domeinregistratie van de Daily Stormer werd daarna ingetrokken door GoDaddy en Google, omdat er een kwetsend artikel op stond over het slachtoffer van de aanslag. Facebook besloot het bericht van het sociale medium te verwijderen, evenals alle gedeelde berichten van het artikel.

Nadeel is echter dat er ook diverse alternatieven verschijnen voor sociale media, waar er geen beperkingen zijn voor gebruikers. Zo is er Gab, waar mensen die van Twitter verbannen zijn zich verzamelen. Ook zijn er websites waar je geld op kunt halen voor projecten die niet worden toegestaan op onder meer Kickstarter en Indiegogo.