Gamified tanden poetsen met de Philips Brush Busters app

Hebben jouw kinderen ook zo’n hekel aan het poetsen van hun tanden? Misschien vinden het een stuk leuker wanneer je er elke avond een spelletje van maakt. Dat is de gedachte achter de onlangs gelanceerde Brush Busters app van Philips, die connect met je elektrische tandenborstel.

In de app ontvouwen zich diverse verhalen waarin kinderen tijdens het poetsen van hun tanden een belangrijke rol kunnen spelen. Hoe beter ze poetsen, hoe meer monsters er in de pan worden gehakt, kort samengevat. Wanneer je vroegtijdig stopt met poetsen, motiveert een van de hoofpersonages je om de klus af te maken omdat je het avontuur anders niet goed afrond.

Gamification van het tandenpoetsen, het lijkt een enorm voor de hand liggende uitvinding die nu pas werkelijkheid wordt. Met de app wordt op speelse wijze berwerkstelligt dat kinderen twee keer per dag minstens 2 minuten lang hun tanden poetsen. In een aparte sectie van de app kunnen ouders precies zien hoe vaak en hoe lang hun kinderen hebben gepoetst.

14709308218_3cca69c1d0_b

Om de app te laten werken wordt hele simpele technologie gebruikt: Via de microfoon van je iPhone of iPad vangt Brush Busters het geluid van elke Philips Sonicare for Kids tandenborstel op. Zo weet de app of je nog aan het poetsen bent of niet.

Simpel, maar tegelijkertijd jammer omdat je weet dat het systeem makkelijk te misleiden is. Het zal echter een kwestie van tijd zijn voordat Philips zijn eigen connected Sonicare lijn lanceert zodat het apparaat zelf real time data naar de app verstuurt. Voordeel voor nu is echter dat je geen nieuwe elektrische tandenborstel hoeft aan te schaffen als je de app een keertje wil proberen.

De Brush Busters app is op dit moment gericht op kinderen in de leeftijd 7-11 en verkrijgbaar in de VS op iOS devices. Binnenkort wordt de app ook in Nederland uitgerold, en volgt er een Android versie.